keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Virkistävä ukonilma :)

Monta päivää on ollut hellettä - vähintäänkin riittävästi. Onneksi ilmastointilaite pitää sisätiloissa olosuhteet siedettävinä - varsinkin öiseen aikaan, niin saa kuitenkin nukuttua.
Tänään iltapäivällä melkein tasan 14 räpsähti ensimmäinen salama tällä tienoolla. Samantien menin parvekkeelle kameran kanssa katsastamaan tilanteen. Ihan kunnollinen ukkosrintamahan sieltä oli tulossa. Ihmettelin Marjun kanssa hieman aiemmin, että minkähän takia ilmastointilaitteesta huolimatta sisätiloissa lämpötila vain kohoaa (ilmastointilaite näyttää sisälämpötilan). Syykin siihen selvisi :)
Aiemmin päivällä lämpötila oli noin 28-30 astetta ulkona (ylempi lukema). Heti tuon ensimmäisen salamaniskun jälkeen kipaisin katsomaan mittaria, ja huimasti oli ulkonakin lämpötila noussut ennen ukkosta.
Tämä kuva on otettu parvekkeelta. Kun klikkaat kuvaa isommaksi, niin tuon rengastetulla alueella iski salama samaan aikaan, kun kuvan otin. Salama iski noin 5-7 km päästä meiltä Toijalaan päin, eli jossain Taljalan suunnalla. Jäin kameran kanssa "kytikselle" joskos vaikka saisin toisenkin salaman tallennettua. Hetken päästä sitten iskikin hieman alle 300m päähän! Siitä en saanut kuvaa otettua, joskin hetkeksi aikaa menin sisätiloihin ;)Kun ensimmäinen "osa" oli hieman hellittänyt, niin mentiin Marjun kanssa parvekkeelle ihailemaan - allekirjoittanut kameran kanssa, Marju muutoin vain :)
Seuraavat kuvat eivät juuri selityksiä kaipaa...
Nämä pari kuvaa ovat juuri kun toinen rintama "iski". Kaikenkaikkiaan jytinää riitti melkein 2,5 tuntia.Hetken päästä taivas repesi ihan totaalisesti - erittäin kovan puuskittaisen tuulen kanssa! Luonnolle teki toki hyvää saada vettä, mutta arvelisin, että kohtuus olisi siinäkin ihan hyvä muistaa annostelussa - säälle emme kuitenkaan mitään voi, joten täytyy ottaa saavillinen kerrallaan, jos kerta ei ämpäreitä ole tarjolla :)Luonnonnäytelmän mentyä ohi lämpötilakin oli pudonnut ihan mukavasti. Joskin nousi tuosta aikalailla nopeasti lähelle +30 astetta. Vieläkin tätä päivitystä kirjoittaessa mittari näyttää +26 astetta.

Jutut jatkuu, joten kannattaa kurkistella =)

2 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Ukkonen ei täälläkään ilmaa viilentänyt.
Mutta NYT on KESÄ :)
nautitaan! ja Hiotaan!
äiti-aa-noppi

Jussi ja Marju kirjoitti...

Tottahan toki!!!