keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Hämeenlinnassa - toripäivä :)

Tänään oli tiedossa reissu Hämeenlinnaan... allekirjoittaneella lääkärireissu. Aamulla, samalla, kun Joonan käytimme "naisissa" niin kävimme myös nostamassa automaatilta hieman rahaa päivää varten, niin ei tarvii kaupunkissa suotta kiireiselle automaatille mennä ihmisten ihmetellessä :)
Yllätys oli suuri - kun jo tuohon aikaa aamusta oli noinkin suuri "ihailijajoukko" todistamassa automaatilla käyntiä =)
Samalta lenkiltä myös seuraavat kukat...

Lääkärissä käynnin jälkeen käytiin Marjun kanssa hoitelemassa asioita myös keskikaupungilla... itse kävin työvoimatoimistossa kertomassa tämänhetkisen tilanteen, ja yhdessä käytiin Hämeenlinnan Asunnot OY:ssä kyselemässä asuntohakemuksen tilannetta - samalla hakemus uusittiin, joten pysyy 3 kk taas voimassa...Pakollisten asioiden jälkeen soittelin isi-vaarille, että missä päin mahtaa olla... Kertoi olevansa torilla aamukahvilla. Sanoin, että juo kahvinsa ihan rauhassa, että tuloillaan ollaan... mutta ei mitään kiirusta :)

Kun päästiin torinliepeille, niin "kahvilla" ollut vaari löytyikin varsin helposti ;)Prisman ulkopuolelta oli tarkoitus ostaa myös tämän kesän mansikat... siellä ei ollut kuin vain 1 litran erissä - 5 euroa litra! Hinta mielestäni todella korkea, joten seuraavaksi suuntasimme torille, joskos sieltä saisi vielä kesän marjoja laatikoittain (tarkoitus siis ostaa 1 laatikollinen)
Kun myyjä oli punnitsemassa meidän marjoja, niin heti kojun takana olevassa pöydässä oli nuori suomalainen neito jätskillä - täytyy myöntää, että voisi melkein luulla hänen olevan aasialaista tai afrikkalaista verta ihonvärinsä puolesta. En muista, että millloin olen nähnyt noin ruskettuneen SUOMALAISEN!!! Mutta hienoa - lapsi on ollut ainakin ulkosalla ja nauttinut näistä ihanista helteistä :)

Marjoja oli kahta eri plaatua... maistelimme kumpaakin ja valitsimme sitten kumpaa otamme :) Laatikollinen maksoi 25 euroa, joka näin hyvänä mansikkakesänä tuntuu hiukan korkealta hinnalta, mutta kun oltiin näin "jälkijunassa" tämän asian suhteen, niin kun kesän viimeisiä marjoja viedään, niin toki hintakin on sitten hiukan korkeampi. Laatu oli myös todella hyvä. Tuosta laatikollisesta VAIN 1 mansikka oli huono ja meni bioska-astiaan.
Mansikoiden "loppukäsittely" sujui vauhdilla. Vuosi sitten taisin itse tehdä tuon homman... nyt en ehtinyt, kun parempi puolisko oli jo hommissa :) Kiitokset reippaalle vaimolleni!!!

Eilen illalla laitoin mehustumaan pakastimesta ylivuotisia marjoja, yms... viiniä varten. Tänään sitten ostin käymisainepaketin ja sokeria, jotta saa viinin käymään. Hiukan yli 2 tuntia viinihiivan laitosta kävin katsastamassa vaatehuoneessa tilannetta ja meinasin lentää "pyrstölleni"! Koskaan aiemmin ei viini ole lähtenyt näin "lentäen" käyntiin! Siivosin tuon kannenpäällisen, ettei suotta valu lattialle... ja sen jälkeen viinikin on pysynyt käymisastiassa :)
...jutut jatkuu, joten kannattaa kurkistalla :)1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

:)
Mukavaa viikonloppua sinne:)
äiti-aa-noppi