perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kaunis päivä Hämeenlinnassa

Aamupäivällä posti toi Kelasta kirjeen, jossa pyydetään lisäselvitystä, miksi sairauspäivärahahakemukseni on jätetty myöhässä. Olisin toki jättänyt hakemuksen ajallaan, jos olisin tiennyt minulla olevan oikeus sairauspäivärahaan. Kelan virkailija sanoi kuitenkin taannoin, ettei minun kannata edes hakea sairauspäivärahaa, koska minulla ei ole siihen oikeutta. Oli siis pakko lähteä käymään kaupungissa ja antaa selvitys tästä asiasta.
Iittalan asemalla oli vastapäisellä laiturilla pari pikkutyttöä. Kirkkaanpunaisessa paidassa oleva on 5-vuotias ja toinen 4-vuotias. Tulivat istuskelemaan ja katsomaan junia :)Ensin tähyilee nuorempi...
...ja sitten vanhempi tytöistä - ja junahan sieltä tuli. Sama, jolla minä lähdin liikkeelle. Yleensä menen suoraan Hämeenlinnaan, mutta aikatauluista johtuen jouduin ensin meneen "väärään suuntaan" , eli Toijalaan, jossa junanvaihto ja suuntana Hämeenlinna.
Toijalassa oli muitakin matkaajia. Iso lapsiperhe myöskin lähtenyt junalla matkaan, ja täytyy myöntää, että harvoin olen noin hauskan porukan mukana matkustanut. Punaista laukkua kantava tyttö alkoi etsimään heti junan lähdettyä asemalta PENKINLÄMMITINTÄ =) Täytyy myöntää, että kun istuin tytön takana, niin oli hiukan vaikea pitää naamansa peruslukemilla ja nauramatta ääneen. Isällään ei kyllä pokka pitänyt ja kysyikin, että eihän vain ole kylmä ;)
Kun sain asiani Kelalla hoidettua, oli aikaa istuskella torilla ja ihmetellä kaupunkilaisten kiirettä. Itseasiassa jouduin odottelemaan melkein 3 tuntia, ennenkuin seuraava juna kotia kohti lähti.
Ilma oli todella aurinkoinen ja helteinen - kuten kesällä kuuluukin :) Väkeä todellakin riitti.
Torin vieressä olevassa kerrostalossa on yläkerran asunnoissa todella isot parvekkeet. Tuollahan voisi vaikka asua näköalojen puolesta.

Kulkijoita oli hieman pienempiä - kuten myös isompia.

Selkäni takaa penkiltä lähti tyttö hirmuisella kiireellä... ihmettelinkin, että mihin noin kauhea kiirus kauniina kesäpäivänä oikein on...

...syykin siihen selvisi :) Tyttö kävi ostamassa tuoreita herneenpalkoja, joita sitten isänsä kanssa söivät tyytyväisinä :) Pienistä asioista on pienen ihmisen ilo kiinni!Hämeenlinna on todellinen kesäkaupunki!
Lähdin hyvissä ajoin käveleskelemään kohti rautatieasemaa. Hämeenlinnan asema on hiukan sivussa itse kaupungista, joten matkaa on melkein 2 km keskustasta rautatieasemalle. Noin puolessa välissä oli tavarantoimittajalla luova tauko, kun ei ollutkaan ovet auki ravintolaan, johon oli tavaraa tuomassa.
Matkalla rautatieasemalle pysähdyin ensin puiston penkille ihailemaan...
...kauniita kukkaistutuksia...
...sekä vanajaveden toisella puolella olevaa satamaa. Tästä laiturista lähtee mm. Suomen Hopealinjan laivat Hattulan ja Sääksmäen kautta Tampereelle.
Melko kaukana siintää myös Hämeen Linna. Olen kerran muutama vuosi sitten matkannut tuon Hopealinjan reitin Sääksmäen Siltakahvilasta Hämeenlinnaan ja täytyy myöntää, että se on todella kaunis reitti! Ajatuksena olisi viimeistään ensi kesänä matkata tuo reitti ainakin Sääksmäelle, ellei jopa Toijalaan asti.

Pysähdyin istuskelemaan myös "vaakunan rantaan"


...sorsia oli paljon!


Tänään uudet jutut ja uudet kujeet :) Kannattaa kurkistella...

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Peukut ovat täällä pystyssä jotta Kelasta tulisi edes yksi hyvä päätös:)
Mukavaa viikonloppua sinnekin
äiti-aa-noppi