torstai 8. heinäkuuta 2010

Tytyrin kaivosmuseo

Maanantaina käytiin Lohjalla Tytyrin kaivosmuseossa. Mukava paikka vierailla helteillä - ei tarvitse hikoilla ;) Tasainen +8 astetta sekä hiukan kosteaa. Meitä vierailioita oli paljon. Pari autolastillista jo tullut ja viimeistä lastia odotellaan...
...kulku museoon tapahtui museon pikkubussilla.
Viimeisetkin vielä museoalueelle sisään, niin esittely pääsee alkamaan. Museo on tasolla 110 eli 80 metrin syvyydessä.

Väkeä oli todella paljon!

Ennen vanhaan kaivosmiehet kulkivat pyörillä, opas kertoi, että nykyään kaivosmiehet käyttävät rekisteristä poistettuja "pik appeja" kaivoksessa liikkuessaan. Bensiinikäyttöisillä ajoneuvoilla ei ole kaivokseen mitään asiaa. Säännöt vaativat diesel-käyttöisen kulkupelin.
Kaikkeen sai koskea.

Myynnissä oli myös yksi dumpperi - suoraan työmaalta.
Äiti tyttärineen tutkii hienoja kiviä. Kaikki, mitä löysi itse alhaalta oli ilmaista. Kaivostuvalla oli sitten myynnissä olevia kiviä.

Vanhat kaivoskärryt ja hieman nuorempi tyttö.


Aarteitakin löytyi kotiin viemisiksi

Toivomuskaivon hinnasto. Opas kertoi, että tämä toimii. Eräs museossa käynyt oli toivonut käydessään kaivosmiestä - samainen nainen tuli pari vuotta myöhemmin käymään tuoreen miehensä kanssa ja kertomaan, että toive on toteutunut. Mies koulutukseltaan kaivosmies - ainakin joitakin toiveita siis toteutuu.

Museoreissun jälkeen käytiin veneilemässä Kaljaasilla. Tämä lauttaravintola sijaitsee noin 10 kilometriä Lohjalta Karjalohjaa kohden Virkkalan kohdalla.
Maisemat on mahtavat! Seuraavat kuvat eivät juuri selityksiä kaipaa.


1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Kiva juttu!
Iskä