perjantai 9. heinäkuuta 2010

Toinen Hämeenlinnan reissu :)

Tänään EI pitänyt lähteä käymään missään, mutta elämä yllättää ;) Ossi löysi nimikkoleipomon... enkä muista minkä tien varresta, mutta Aulangolle mentäessä kuitenkin =)
Aulangolta, Joutsenlammelta ostin Ossille kesän ensimmäisen tuutin. Myyjättärenä oleva tyttö oli yhtä hymyä :) (kuten myös Ossi jätskin saatuaan!) Tuutti oli erittäin iso, eikä hintakaan ollut mikään paha.Salaattivärkeiksi käytiin ostamassa tomaatteja sekä kurkkua. "Perhetomaatin" Marju bongasi heti ensimmäiseksi :) Tämä perhekoko jätettiin kuitenkin "tiskiin" koska meidän parin hengen taloudessa tulee toimeen hieman pienemmilläkin tomaateilla.


Ja hiton helteet!!! Eilen sisälämpötila huiteli pitkälle päälle 30 astetta, välillä jopa 35 astetta (plussan puolella ;) ) Kenenkään hermot eikä pyykkikone kestä sellaisessa "höyrypesukoneessa" olemista ympäri vuorokauden (meillä kun paistaa toiselle puolelle taloa aamupäivän ja toiselle iltapäivän...) Joten tuumasta toimeen... oli ihan pakko käydä ostamassa "kannettava" ilmastointikone. Täytyy myöntää, että on todella tehokas kapistus, ehkäpä ensi yön saa nukuttua ihan kunnolla, kun ei tarvitse montaa kertaa vaihtaa paitaa yön aikana hikoamisen takia! Laite vie kosteuden pois, vaikkei ole edes kosteuden poistotoiminto päällä. Lisäksi puhaltaa kuuman ilman ulos ja viilentää huoneessa olevan ilman.
Teho riittää meidän asuntoon ihan hyvin, kun päivällä pystyy siirtämään olkkariin ja yöksi makkariin... noin 58 neliötä kattaa koneen tehot ja meidän asunto vain hieman sen päälle.

Jutut jatkuu, joten :) ...

3 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Vilpoista yötä!
Iskä

tuksu kirjoitti...

Hyvä Homma tuo kone! Ja tarpeen teille se on varma!
Ossi söi TÖTTERÖN, tuutti on näet sellainen, joka Valiolla tai muuussa jätskitehtaass...*halkoo hiuksia*
Mukavaa viikonloppua sinne!
Joko Ossi lähti meneen kotiinsa??
äiti-aa-noppi

Anonyymi kirjoitti...

TÖTTERÖKSI sitä meilläkin kutsutaan =) Pingviinit ym. on niitä tuutteja tai "Tuutikkeja" kuten tyttäreni asian ilmaisee!

Tanja