maanantai 15. kesäkuuta 2009

Viikonlopun kuulumisia

Asumme lähellä Helsingistä Tampereen kautta pohjoiseen kulkevaa päärataa. Lenkkimaastot kulkee osittain myös aika lähellä, joskin turvallisen matkan päässä rautatiestä. Kuvan lähijuna on tulossa Tampereelta Helsinkiin, joten kävellään juuri pohjoista kohti.

Lenkin jälkeen Joonalle "iski" iltavilli. Aktiivilelu, jonka sisällä papuja, sekä muutama namu, sai kovaa kyytiä pitkin keittiötä ja eteistä (välillä jopa lensi pitkin seiniä ;) ) Joona kuvassa hivenen ihmeissään, että mitä me nyt oikein kuvataan.


Iltavillin jälkeen sitten "jaksoi" nukkua. Sängyn vieressä, emännän puolella oleva matto on oivallinen paikka ottaa torkut. Kunhan emäntä ja isäntä tulee nukkumaan, niin siinä vaiheessa Joona kyllä kiltisti siirtyy omalle paikalleen jatkamaan uniaan.



Lauantaina oli todella lämmin, paremminkin erittäin hiostava ilma. Marju kuvasi mansikan alkua parvekkeella. Kunhan tuosta vielä vähäsen kypsyvät, niin saadaan suut makeaksi.
Sunnuntaita vasten yöllä sitten saatiin sitä pitkään kaivattua sadetta, ukkosen kera. Muutaman minuutin sunnuntain puolella alkoi rytiseen ja juuri kun olin nukahtamassa, niin rysäytti johonkin todella lähelle, koska jopa sänkykin tärähti sen rysäyksen voimasta. Tämän jälkeen kumina jatkui, mutta allekirjoittaneelle tuli jo uni silmään, eikä rytinä enään häirinnyt unia.



Iltalenkillä "sattui silmään", ainakin tämän näkönen rekisterikilpi eräässä autossa. Numerot suttasin tuosta yli.





Viimeinen kuva on eiliseltä, maanantailta. Ollaan yleensä siivottu perjantaina tai lauantaina, mutta nyt oli niin hiostava ilma kumpanakin päivänä, ettei jaksanut siivousta ajatellakaan, joten siivottiin eilen. Tässä alkaa urakka olla jo loppusuoralla, Marju oli ottamassa mattoja parvekkeelta sisälle. Joona ilmaisee hyvin yksiselitteisesti mitä mieltä on siivouksesta, kuten nuoriso sanoo "EVVK" =)





Jutut jatkuu, joten poikkea vieraisille...

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

meillä myös on YRITETTY siivota...jottei koti näytä luolalta, kun vieraat saapuvat juhannuksen/isomummin synttärien viettoon...
vaan tihkasta on. Sataa, ja laiskottaa...
äite-aa-noppi