tiistai 2. kesäkuuta 2009

Kesä ja kärpäset... (tai muut öttiäiset)

Näinhän se on, että kesä tuo mukanaan myös kärpäset, sekä muut öttiäiset. Tämä ei ole kärpänen, mutta jokin mettinen siitä huolimatta. Marju ihmetteli aamusella, että mikä surraaminen kuuluu jostakin, ja paikallisti sen hetken päästä tuuletusikkunan väliin. Laitoin hieman Raid:ia tuuletusikkunan väliin ja ikkunan kiinni. Hetken päästä olikin sitten hyvin rauhallinen öttinen ikkunan välissä, jonka sai siivestä nostaen päästettyä "viimeiselle matkalleen" 2. kerroksen ikkunasta pihalle.

Iltalenkillä ollessamme tavattiin jälleen näitä paljon puhuttuja "citykaneja", joita todellakin on PALJON!!! Parhaimmillaan ollaan nähty yhden lenkin aikana 3-5 kappaletta kerralla, mutta aina ovat olleet niin vikkeliä, ettei kuvaa ole ehtinyt napata. Tämä yksilö oli Hunaja-Aitan takapihalla, aivan Iittalan lasitehtaan tehtaanmyymälän lähellä. Jökötti siinä paikoillaan, ja niille sijoilleen vielä jäikin, kuvan ottamisen jälkeen. Ensimmäinen kuva on melkolailla zoomattu, koska pyörätiellä pysyttelimme koko ajan, ja aika kaukana. Toinen kuva on hieman vähemmällä zoomilla otettu, ja siitä näkee, että ihan hyvänkokonen "tuore paisti" on kyseessä.

Aprillipäivänä Hämeen Sanomat uutisoi juuri näistä citykaneista, että tähän tiukkenevaan taloustilanteeseen otetaan nämä luonnon liha-ateriat käyttöön. Eli koulujen liharuokiin käytetään jatkossa myös citykanien lihaa, joita esimerkiksi työttömät metsästää kaupungin ruokahuollon käyttöön. Kyseessä kuitenkin siis melkolailla härski aprillipila, eikä ainakaan kevään aikana jänispaistia Hämeenlinnan kaupungin koulujen ruokalistalla ole ollut.





Jutut jatkuu, joten pysyttele tutkalla...

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Onneksi asutte toisessa kerroksessa, eikä kanit syö teidän kukkia...joskua täälläpäin on niin käynyt...taitavat vaan täällä olla ihan "oikeita pupuja"
äite