perjantai 26. kesäkuuta 2009

Kappale kauneinta kesäsuomea, sekä matonpesua...

Lähdin keskiviikkona Karjalohjalle "lomalle". Jo keskiviikko-iltana käytiin Ossin kanssa pesemässä muutama matto. Kuvassa ensimmäinen pesty, joka itseasiassa on jo kuivanut ja takaisin omalla paikallaan, lattialla. Karjalohjalla on todella hyvä matonpesupaikka, jollaista en ole missään muualla nähnyt. Vesi tulee, ja myös menee, eikä jää luontoa saastuttamaan.


Osan matoista pesin eilen, torstai-aamuna. Matonpesupaikalla olin jo klo 9, ennenkuin tulee kovin kuuma. Moni muukin oli ajatellut samoin, sillä kaikki matonpesupaikat (8kpl) olivat käytössä. Juuri kun sain viimeisen maton pestyä ja olin lähdössä tuli seuraava pesijä, joten paikat ei pitkään tyhjänä pysyneet.


Puhdasta tuli...



Mattojenpesun jälkeen suuntasimme Ossin kanssa asioille Lohjalle. Siellä mieli muuttui ja päätimme lähteä pienelle kierrokselle lähitienoille katselemaan maisemia. Ilma oli mitä parhain, ulkona +25 astetta, mutta autossa oli sopiva lämpötila, kiitos ilmastoinnin.
Lohjalta suuntasimme ensimmäiseksi Siuntioon, matkaa noin 20km.



Siuntiosta jatkoimme matkaa kohti Kirkkonummea. Siuntion ja Kirkkonummen välillä löytyi tällainen tienviitta. Aina olen moittinut kelaa huonosta tiedottamisesta, yms... mutta täytyy varmaan pyörtää pyhät puheeni... Harvoin jo valtatien varreltaneuvotaan, minne voi hakemuksensa viedä ja kuinka paljon matkaa lähimpään toimistoon on.




Kirkkonummella lähdimme ajelemaan kohti Porkkalan niemeä. Matkalla poikkesimme kuitenkin Kantvik -nimisen kylän läpi katsomaan, mitä siellä näkyy...



Matkan varrella ylitimme Vårnäsin sillan, museosilta, sekä näimme hienoja maisemia paljon. Tämän "visiitin" jälkeen jatkoimme matkaa kohti Porkkalaa.







Tämä kuva otettu paikalta, johon Yleinen Tie päättyy. Tästä jatkoimme vielä vähän matkaa eteenpäin ja tien päästä löytyi tuo Porkkala Marin - kahvila. Söimme aivan ihanan herkulliset pizzat ja....






Nautimme ihanista maisemista.








Maisemia merenrannalla riittää...

















Pöytämme lähelle istuutui pari todella ruskettunutta nuorta tyttöä. Veneillessä ja ulkona ollessa rusketus tarttuu hyvin. Tytöillä oli mukana myös aivan hurmaava mäyräkoira "Lotta".







Porkkalasta lähtiessä huomattiin, että todella harvoin saa ajella Mustangin perässä.






Kirkkonummelta suuntasimme kohti Helsinkiä. Ollaan lauantaina lähdössä risteilylle Ossin kanssa ja käytiin jo valmiiksi katsomassa mihin voimme laittaa auton parkkiin päiväksi ja miten päästään autolta terminaaliin. Helsingistä suuntasimme kohti Porvoonväylää ja poikkesimme Haikon Kartanon pihalla. Haikon Kartano on noin 6km Porvoon keskustasta.





Haikon Kartanon jälkeen suuntasimme kohti Porvoon keskustaa. Tällä välillä kävimme kahvilla paikallisessa kahvilassa.





Porvoossa kun olimme, tottakai käytiin katsomassa myös Wanhaa Porvoota. Tien varressa oli tämä, aivan mahtavasti entisöity auto. En ole kovin usein tällaisia tienpäällä nähnyt.





Porvoosta suuntasimme moottoritietä (VT7) kohti Helsinkiä. Vantaan puolella nokka kohti Kehä III länteen ja sieltä Ykköstielle kohti Lohjaa. Lohjalta ajelimme Sammatin kautta takaisin Karjalohjalle. Matkaa kertyi lenkille melkein tasan 370 km. Aivan ihana reissu, täytyy myöntää.
Tuon reissun päätteeksi Ossi ehdotti, joskos lähdettäis käymään vielä veneilemässä. Tottahan toki se sopii. Ilma lämmin, kuin linnunmaito, niin ei ole mitään estettä.





Maisemat Karjalohjanselällä olivat aivan mahtavat. Kello oli jo yli 10 illalla, joten "yöpilviä" näkyy maisemissa.






Kippari - Ossikin pääsi kuvaan, mieli korkealla :)





Linnutkin olivat liikkeellä vielä siihen aikaan...








Aivan mahtava päivä, todellakin. Veneilyreissun jälkeen lämmitettiin vielä sauna sekä parannettiin maailmaa. Taisi olla aamun aikaisina tunteina, kun vasta huomattiin, että pitäiskös mennä nukkuunkin ja tänään aamusella sitten nukuttiin hieman normaalia pidempään.
Tänään ohjelmassa rauhallinen "löhöily"päivä ja huomenna sitten aikasin aamulla kohti Helsinkiä ja risteilylle, sieltä varmasti kuvia "pukkaa", joten kannattaa käydä tutkailemassa...


2 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Hieno reissu...
mukavaa risteilyä!
äite

Ahti kirjoitti...

Olipa mielenkiintoinen kertomus!
Terkut Ossillekin!
Iskä