tiistai 24. heinäkuuta 2012

Suunta kohti Ahvenanmaata...


Anteeksi, että päivitys on viipynyt. Mokkula ei ottanut toimiakseen täällä Ahvenanmaalla, joten lopulta päädyin kysymään hotellin respasta, että löytyykö nettiyhteyksiä ollenkaan. Löytyihän yhteys, pientä lisäkorvausta vastaan. Samantien yhteys kahdeksi vuorokaudeksi, joten keskiviikko-iltaan asti yhteys pitäisi toimia jotakuinkin moitteetta. Mikäli keskiviikon tapahtumia en ehdi päivittää, niin ehdin ne sitten, kunhan pääsen kotiin ja nettiin sieltä käsin :)
 
********
Sunnuntaiaamuna suuntasimme Ossin kanssa kohti Ahvenanmaan saaristoa. Laiva lähti Turusta klo 8.45 ja kun otimme auton mukaan, niin lähtöselvitys täytyy olla tekemässä hyvissä ajoin, siispä myös matkaan täytyy lähteä ajoissa...

noin klo 5 näytti lähtiessä tältä. Aurinko alkoi pikkuhiljaa nousta ja jo muutaman kilometrin ajon jälkeen oli pakko laittaa aurinkolasit päähän, ettei kovin häikäisty...

Turkuun päästyämme aurinko paistoi jo ihan täydeltä terältä. Ilma ei vielä kovin lämmin ollut, mutta aurinko alkoi selvästi lämmittää... Todella paljon oli samaan laivaan tulossa lapsiperheitä oman auton kanssa. 
Jokaisen auton taustapeiliin täytyi laittaa "lastaajia" varten roikkumaan pieni keltainen lappu, jossa isolla kirjain Å. Tästä tiesivät, että ollaan menossa Ahvenanmaalle. 

Laiva saapui ja tyhjeni edellisistä matkalaisista nopeasti. Jo Turun satamassa "törmäsimme" ahvenanmaan omiin rekisterikilpiin. 
Noin puolituntia sen jälkeen, kun itse olimme tulleet laivaan alkoi vasta terminaalista tulla risteilymatkustajia ja muita "autottomia" reittimatkustajia. 
Auto oli 5. kannella, eli raskas kalusto yms. oli 2-3 kantta alempana. Ajoimmekin laivaan sisälle laivan kyljestä. Kieltämättä tuntui aika erikoiselle. Tämä kuva on otettu muutama minuutti ennen Maarianhaminaan saapumista ja autokansi aivan täysi. Uskomatonta, kuinka paljon saavat mahtumaan yhdelle autokannelle! Sujuvasti kuitenkin autot purkautui, että seuraavat pääsivät sisälle. 
Maarianhaminaan päästyämme ensin hiukan kierreltiin ja katseltiin maisemia. Lopulta päätettiin vielä auto hotellille parkkiin ja kävellä keskustaan katselemaan iloisia ihmisiä sekä käydä syömässä. Ruokapaikkaa etsiessämme satamakorttelissa huomion kiinnitti tämä auto  :)Satamasta oli juuri lähdössä 4 henkinen perhe merelle päin. Hyvin organisoitu on jo puoliksi tehty. Lapset istuivat rauhallisesti aloillaan, että vanhemmat saa lähtörutiinit tehtyä.
Purjeveneitä oli vierassatamassa todella paljon!
Purjeveneiden seassa joku lapsi seikkaili kumiveneellä :)  Lapsen äiti kuvasi kaikessa rauhassa veneen perästä tapahtumia. 
Hiukan ennen ruokapaikkaa kävelimme linja-autoaseman ohitse. Ihmeteltiin kovasti, että mitä ihmeen säkkejä sinne on jätetty (kello oli noin 17.30-18). Kävin katsomassa, niin siellä oli jostakin hotellista pesulaan meneviä pyykkejä useampi säkillinen... hyvin täytyy luottaa siihen, ettei kukaan turisti, tai kukaan muukaan säkkejä vie tai tee niille mitään ilkivaltaa. 


Pizzat kävimme syömässä kävelykadulla olevassa La Strada -ravintolassa. Ystävällinen perheenäiti, joka istui saman pöydän toisessa päässä otti meistä kuvan. Ei olisi koskaan uskonut, että äiti on täysin suomalainen. Puhuivat keskenään "ihan mitä sattuu milloinkin -kieltä", perheen isä puhui välillä lapsille jotain ruotsin kaltaista, muttei ehkä ihan ruotsia kuitenkaan, lapset vastasivat suomeksi tai jollain muulla kielellä. 

Perheen äiti valaisi asiaa, että hän on suomalainen, mutta miehensä on norjalainen. Lapset vaihtoivat kieltä hyvinkin sujuvasti ja isäkin ymmärsi suomea hyvin ja puhuikin yllättävän hyvin, kunhan ensin rohkaistui juttelemaan  :)  Nuorempi lapsista oli vielä päiväkoti -ikäinen ja vanhempi aloittaa syksyllä koulun. 
Ruokailun jälkeen päätimme käydä vielä yhdellä oluella ja yhteisellä päätöksellä valitsimme tämän ravintolalaivan. Hieno miljöö, hyvin palveleva henkilökunta ja ilmakin suosi. Mitä sitä voi muuta toivoa!

Mikäli joskus satut käymään Maarianhaminassa, niin suosittelen lämpimästi! Satamakorttelissa löytyy hieno ravintola! A´la carte listoilta voi valita haluamansa annoksen tai sitten pubin puolella voi käydä ilta-auringossa nauttimassa yhden huurteisen.

********
Matkakertomus jatkuu huomenna, joten kannattaa kurkistella tutkalle  :)

 

1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Terkut!
Hyvää loppureissua!