tiistai 24. heinäkuuta 2012

Långnäs ja Vårdö

Eilen, maanantaina, suunta oli länteen. Aamusta lähdimme ensin etsimään yhtä näkötornia Långnäsin suunnalta. Näkötornia emme löytäneet, mutta hienoja maisemia kylläkin, siitäkin huolimatta, että välillä vettä tuli ihan vaakatasossa!

********
Långnäsistä lähtiessä törmäsimme jälleen erikoiseen liikennemerkkiin. Nopeusrajoitukset ovat, kuin ruotsin maalla: 50 km/h, 70 km/h ja 90 km/h. Aina, kun nopeusrajoitus on vähintään tuo 70 km/h, niin kyseiseen merkkiin on liitetty tuo varoitus valkohäntäpeuroista. Tarkemmin sanottuna ensin tulee rajoituskyltti ja sen jälkeen välittömästi tämä kyltti. Peuroja vissiinkin tällä saarella riittää. Onneksi kohdallemme ei ole vielä sattunut yhtään  :)


Vårdöseen mentäessä tuli pieni lossimatka. Matka oli todella lyhyt, mutta tuuli oli kova ja se yllättävänkin paljon keinutti tuota lossia. Kuten kuvasta näkyy, niin ilma ei todellakaan eilen aamusta hirveästi suosinut. 

Paluumatkalla poikkesimme Kastelholman linnaan (tai ehkäpä paremmin linnanraunioihin) tutustumaan. 

Sateisesta säästä huolimatta siellä oli yllättävän paljon muitakin, ja kieliä kuuli laidasta laitaan... 

Hiukan matkaa Kastelholman linnan jälkeen oli hienossa paikassa pieni kahvila. "Näkötorni ”Höga C” tarjoaa todellisen klassikon kaikille näkötornien ystäville. Näkötorniin pääsee Uffe på berget -kahvilasta ja se sijaitsee Finströmin Godbyssä. Torni on aivan omaa luokkaansa ja kirkkaalla säällä huipulta saattaa nähdä vähintään viiteen pitäjään ja useita kirkontorneja. Näkötorni on jännittävä myös siksi, että se huojuu tuulessa! Kun olet nauttinut tarpeeksi näköalasta, sinun kannattaa laskeutua alas kahvilaan ja nauttia kupillinen kahvia jäätelön tai leivonnaisten kera." (suora lainaus visitaland.com -sivustolta)

Näköalat oli todella komeat! (sateisesta ilmasta huolimatta!)


Kun jatkettiin matkaa kohti majapaikkaa, kävin vielä kuvaamassa paikan kummaltakin suunnalta tultaessa. Näky on todella vaikuttava! Kahvila sijaitsee kallion päällä ja lähestulkoon suoraan kahvilan alta menee tie, joka on louhittu pieneen tunneliin kallion läpi.

Tällaista täällä... matkakertomus jatkuu...

 

1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Kivat jutut1