torstai 26. heinäkuuta 2012

Riistasafari - Viltsafari

Tälle päivälle suunnitelmissa oli osallistua riistasafarille Eckerön Käringsundissa ja sen jälkeen tehdä pieni risteily Eckerö Linjenin laivalla Ruotsin Grisslehamniin.

Maarianhaminasta Eckeröön on matkaa hiukan yli 30 km. Hiukan puolimatkan jälkeen oli hauska tienviitta. 
Safari starttasi klo 11, mutta olimme lähistöllä jo hyvissä ajoin. Hörppäsimme kahvit / teet ennen safaria "nimikkokahvilassa"  :)

Itse safarilla kyydin sai tällaisella menopelillä. Kyyti oli yllättävän tasaista.
Ensimmäisessä pysähdyspaikassa nähtiin saksanhirviä. Kuvassa näkyy myös oppaamme.
Aivan pieniäkin tuli katsastamaan meitä kyytiläisiä, kovalla kiireellä  :)
Seuraavaksi mentiin katsomaan villisikoja. Oppaamme oikealla puolella oleva johtaja painaa yli 300 kg. Opas varoitteli, että ei kannata laittaa sormea aidan sisäpuolelle, tai muutoin sika purasee kovaa. Pysyttelimme turvallisen etäisyyden päässä aidasta. Oppaammekin, kun heitti ruokaa, teki sen mahdollisimman ylhäältä heittäen ja todella nopeasti.
Villisiatkin toi poikaset "näytille". 


Valkohäntäpeurat tulivat "vieraisille" kun oltiin villisika -aitauksen luona. Olivat todella kesyjä. Yksi tuli luokseni ja tökkäsi kuonollaan - kaipasi ihan selvästi rapsutuksia  =)  Pari yksilöä meinasi ihan "väkisin" loikata vaunun kyytiin, pari yksilöä eivät meinanneet päästää opastamme takaisin jatkaan ajamista. Olivat vain herkkuja vailla  ;)
Strutsit olivat seuraavana vuorossa. Strutsit ovat maailman nopeimpia kaksijalkaisia lintuja. Kuten kuvasta näkyy, niin jalat ovat isot ja vahvat - strutsi potkaisee kovempaa kuin hevonen!


Hiukan ennen lähtöä seuraavien eläinten luo, oppaamme kysyi, että onko joukossamme ketään rohkeaa. Yksi mies ilmottautui, pienen empimisen jälkeen. Opas laittoi ruohopallon miehen pään päälle ja strutsi riemusta "hihkuen" nappasi sen parissa erässä omiin suihinsa.

Itsekin ruokin tuossa pariakin strutsia kädestä pitäen. Vaikka nappasi sormesta, niin ei todellakaan sattunut. Suussa ei ole hampaita ollenkaan. 

Myös lapsia oli safarilla mukana. Kaikki alle 14-vuotiaat saa osallistua safarille vain vanhempiensa (tai muun aikuisen) kanssa.
Ihan viimeisenä ajeltiin joutsenperheen ohitse. Opas pysäyttikin tähän hetkiseksi. Tämän jälkeen ajeltiin takaisin lähtöpaikalle. 

********

Safari kesti kaikenkaikkiaan 45-50 minuuttia. Nähtävää ja koettavaa oli paljon. Ainoa "miinus" se, ettei opastusta saanut, kuin ruotsin tai englannin kielellä. Allekirjoittanut ei ole kummankaan kielen käytössä ihan vahvimmillaan.

********

Safarin jälkeen kävimme pikaisen risteilyn Ruotsin Grisslehamniin. Todella onnistunut pieni "lomanen" tullut vietettyä, huomenna sitten uusi päivä ja uudet kujeet. Viimeistään perjantaina sitten seuraava päivitys. Toki teen jo aikaisemmin, mikäli vain säädökset täyttyy. 

Nyt taidan kuitenkin hipsiä nukkuun! 

1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Olipas kiva retki!