maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kotiseutumatkailua...

Eilen, sunnuntaina harrastettiin "vieraidemme" kanssa kotiseutumatkailua. Marjun vanhemmat Raahesta olivat käymässä, joten päätettiin yhteistuumin käydä katsastamassa Hämeenlinnan seudun nähtävyyksiä. Ukkonen uhkaili alkavaksi ennen puoltapäivää, mutta päivä oli mitä kaunein. Vasta takaisin tullessa taivas vetäytyi paksuun pilveen. 

********
Aamun ensimmäinen kohde oli Aulangon puistometsä...


Kiivettiin näkötornin huipulle. Torni nousee 33 metrin korkeuteen. Portaita oli yhteen suuntaan 204 kappaletta. Lämpimässä säässä tuli ihan lämmin ylöspäin kiivetessä ;)Maisemat oli kyllä huikaisevat!Komean näköinen tuo näkötorni!


Näkötornin jälkeen suuntasimme Joutsenlammelle. Joutsenpariskunta ja ihan juuri syntyneet poikaset, ihan untuvikkoja vielä  :)

 Väkeä oli paljon liikkeellä jo heti aamusta (hiukan klo 10 jälkeen). Valtaosa oli lapsiperheitä ja kuten alimmasta kuvasta näkyy, niin osa ihan istui aloilleen ja seurasi pitkään joutsenten touhuja.


joutsenlammella oli myös muita lintuja - sorsia ja lokkeja. Niitäkin oli paljon väkeä katsomassa ja ruokkimassa. 


Aulangolta lähdimme ajelemaan kohti Turenkia. Matkanvarrella poikkesimme Vanajan Linnaan...

Kukkaistutukset olivat upeat, samoin lähellä sisäänkäyntiä oleva vanha ja todella komea puu!
Turengissa tapasimme Sinikan isän täysserkun. Eivät tienneet ollenkaan tulostamme, mutta vastaanotto oli todella lämmin. Istuimme ja rupattelimme reilut pari tuntia, tarjosivat vielä ruoankin. Ovat hotelliyrittäjiä ihan Turengin keskustassa - ruoka oli hyvää!

********

Aivan ihana päivä. Päivän kruunasi uintireissu kotiinpäästyämme. Uinnin jälkeen lämmitettiin sauna, rupateltiin mukavia ja nautittiin toistemme seurasta!

KIITOS, SINIKKA JA EERO!!! OLI TOSI IHANA, ETTÄ TULITTE YLLÄTYSVIERAILULLE JA KERRANKIN AJAN KANSSA! TEILLÄ EI OLLU MINNEKÄÄN KIIRETTÄ!!!


1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Kiitos kivasta postauksesta! Ja terveiset teille, Sinikka ja Eero!