sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Tallinnan reissu - Osa 3, kotimatka

Perjantaina koitti aika lähteä takaisin kotiin päin. Satamassa oli muitakin kulkijoita.Viroon tullessamme emme nähneet yhtään lapsiperhettä, mutta takaisinpäin tullessa heitä näkyi muutama.
Palasimme eri laivalla, millä tulimme. Paluumatka tultiin Tallink:in Baltic Princesillä. Melko uusi, todella siisti laiva.
Ennen ruokailua ehdittiin käydä ulkokannella ihailemassa kaunista säätä sekä maisemia. Kuten näkyy, matka on ollut todella onnistunut!
Edellisenä iltana oli ollut jotain 7-päivää lehden tapahtumia laivan peräosassa olevassa ravintolassa......olihan kyseessä seiskan bileristeily ;)

Hieman ennen laivan lähtöaikaa ruokaravintolat aukaisivat ovensa, ja mekin "suunnistettiin" Grill Houseen, jonne oltiin tehty pöytävaraus jo ennakkoon matkatoimiston kautta monenkirjavan allergialistani vuoksi.
----
Itse söin lehtipihvin ranskalaisilla ja parsakaalilla höystettynä. Täytyy myöntää, että annos oli riittävän iso sekä maittava.


"Parempi puolisko" meistä tilasi Mango-jalapeno glaseerattua lohifileetä, katkarapukastiketta, purjo-sieni ragout sekä röstiperunaa. Marju kertoi, että annos oli todella maittava, kuten laivoilla yleensä on. Itse en ainakaan muista yhtään laivareissua, että olisi ollut ruoassa moittimista.

Tallinna jäi taakse... viimeistään ensi kesänä mennään uudelleen. Suunnitelmissa on, että silloin ollaan reissussa pari yötä, ehkä toinen laivalla ja toinen hotellissa, tai sitten kumpikin yö hotellissa.

Ulkokannella oli muitakin, niin nuorempia, kuin vanhempiakin kanssamatkustajia nauttimassa kauniista säästä, sekä ihailemassa maisemia.VikingLine XPRS tuli vastaan melko pian lähtömme jälkeen.
Joku kanssamatkustajista onnistui myös ottamaan yhteiskuvan...

Hieman ennen Helsinkiä vastaan tuli ja ohi meni myös muita Tallinkin laivoja. Toisella noista (vihreällä) tulimme edellisenä päivänä Tallinnaan.

Helsingin saaristossa kohtasimme myös purjeveneen.
Meillä ei paljoa tuliaisia ollut - tällä kertaa. Bussin ikkunasta huomasin, että jollakulla toisella oli sitten meidänkin edestä tuomisia. Oli joutunut ottamaan vielä postin (itellan) rullakon avuksi, että sai kaikki kuljetettua ;)Erittäin onnistunut reissu takana, mutta jutut jatkuu siltii ;) kannattaa kurkistella tutkalle.

1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Kiitos kertomuksesta ja kuvista!
Iskä