tiistai 21. syyskuuta 2010

Kirppari (ja pyöränosto) -reissu Hämeenlinnaan

Marjun pyörä on ollut kesästä asti rikki. Siitä yksinkertaisesti katkesi kettinki, ja kun sitä piti alkaa laittamaan paikolleen, sitä ei löytynyt enään mistään! Sinikka huomasi aamulla, että nyt kun on auto pihassa käytettävissä, niin eikös viedä Marjun vanha pyörä huoltoon. Kuitenkin, kun kyseessä on "hyvin käytetty" 18-vaihteinen pyörä, niin uuden ketjun vaihto ei suju ihan käden käänteessä. Halvemmaksi tuli siis jättää vanha pyörä huoltoliikkeeseen ja ostaa huollettu käytetty tilalle. Hintaa pyörälle tuli 50e. Uusi pyörä myös 18-vaihteinen, ihan vastaava, kuin Marjulla on ollut aiemminkin.
***
Mies on melkoinen yrittäjä. Liike oli täynnä pyöriä. Kertoi, että liikkeessä on noin 200 pyörää ja pitkin varastoja noin 300 lisää, joista osa odottaa korjaamista, että saa laitettua myyntiin :)
Pyöräliikkeessä käynnin jälkeen suuntasimme nenät kohti Hämeenlinnan Suurkirpputoria. Sieltä en valitettavasti onnistunut nappamaan yhtään ainoata kuvaa, mutta... eipäs hätiä mitiä :)
***
Kirppiksellä käynnin jälkeen alkoi nälkä jo kurnia... olihan kellokin jo hyvästi iltapäivän puolella. Sain eilen sähköpostiini Rosson tämän viikon lounaslistan hintoineen, joten tiesin, että sieltä 'löytyy' lounas edulliseen hintaan ja takuuvarmasti pystyvät myös huomioimaan samaan rahaan allergiastani johtuvat rajoitteeni lounaslistan puitteissa, ettei tarvitse alkaa a´la carte listalta tilailemaan kalliilla rahalla.
***
Tarjoilija, oikein palvelualtis nuori neito, otti koko pöytäseurueesta kuvan, kun nätisti pyysin. Täytyy myöntää, että hänellä on kyllä osunut ammatinvalinta oikeaan! Erittäin hyvää palvelua hymyhuulin, ja kävi vielä varmistamassa keittiöltä pihvini (josta myöhemmin) kastikeet, että mikä / mitkä sopivat minulle.

Tässä sitten se 'vähämausteisempi' versio Porsaan fileestä ranskanperunoiden ja kasvisten kanssa. Kastikkeena juustokastike, jossa ei mitään erikoisia mausteita ole. Sopi kuin tatti päähän! Koko pöytäseurue (allekirjoittanut, Marju sekä Marjun vanhemmat, Sinikka ja Eero) kehuivat, että annoskoko juuri oikea! Kaikkien annosten ulkonäköön ja asetteluun oli nähty vaivaa.
Marjulla oli annoksena lohifilee tomaattikastikkeessa pinaatti-perunamuusin ja kasvisten keraEero nautti porsaan filettä lohkoperunoiden, paistetun tomaatin, ketsupin sekä kolmen pippurin kastikkeen keraSinikan annoksessa samainen Porsaan filee, lisukkeena kasviksia, paistettua tomaatia sekä kolmen pippurin kastike

Kotiin päästyämme kuvasin 'uuden ferrarin' hieman kotoisimmissa ympyröissä.'Uusi' vanha pyörä, ja ainakin tälle pyörälle Uusi omistaja! Lähdössä 'neitsytmatkalleen' ;)Vauhtia ainakin riitti :)

Kaikki ainakin toimii, mikäli tuota 'voiton hymyä' on uskominen!

Täällä jutut jatkuu, joten kannattaa kurkistella =)

2 kommenttia:

janne oksa kirjoitti...

Terkut sinne !!! Joonalle ylimääräinen rapsutus, liikutuin syvästi kun Herra tuli syliin. Täällä omat neidit oli vähän ihmeissään. -janne-

tuksu kirjoitti...

Onnea Marjun uudelle pyörälle!
Terkut sinne kaikille osapuolille :)
äiti-aa-noppi