lauantai 11. syyskuuta 2010

Tallinnan reissu - Osa 2, kiertoajelu

Perjantai-aamu valkeni Tallinnassa aurinkoisena ja lämpimänä. Kuva on otettu hotellihuoneen ikkunasta.Hotelliin tullessamme ihmeteltiin, miksi valot ei toimi, kuten ei myöskään televisio. Yksinkertaisesti huoneeseen ei tullut sähköä ollenkaan. Kävin sanomassa asiasta respaan, josta neuvottiin, että avainkortti täytyy laittaa oven vieressä olevaan telineeseen.
Kun kortin sai laitettua paikoilleen, niin jo alkoi sähköllä toimivat laitteet toimia ;) En ole koskaan aiemmin tuollaiseen "viritelmään" törmännytkään. Seuraavalla kerralla varmasti osaa sitten toimia henkilökunnalta kysymättäkin, kun tietää tällaisenkin mahdollisuuden olemassaolon.Aamulla oli kaupungin tienhoito-osasto (tai jokin muu vastaava taho) käynyt pesemässä tiet puhtaiksi. Kiertoajelulle lähtiessä meni hieman erikoinen ajoneuvo juuri ylitettyämme tien. Varmasti hankala ohjata tuota nosturia. Vasta kuvia purkaessa huomasin, että myös limusiini sattui samaan kuvaan.
Kiertoajeluista osaa tehtiin paikallisilla busseilla ja henkilökunnalla. Meillä oli suomalainen kuski, mutta paikallinen opas.

Oppaamme, Riina

...sekä Ikaalisten auton bussi. Tuolla samalla autolla matkasimme myös Helsingistä takaisin. Kuski ja matkalaiset pitivät pienen tauon Hämeenlinnan Tiiriössä, josta isi-appi-vaari kävi Vilpun kanssa meidät hakemassa. Paluumatkasta vielä lisää kuvia seuraavassa postauksessa.

Liikennemerkit ovat hieman erilaisia, kuin kotisuomessa. Tämä liikennemerkki oli edellisessä kuvassa olevan bussimme takana. Olen yrittänyt miettiä, mitä liikennemerkki tarkoittaa, mutta... eipähän ainakaan tule aikani pitkäksi ;)

Kävimme kävelemässä vajaat puoli tuntia Wanhan kaupungin yläosassa. Rakennukset ovat todella kauniita - wanhoja, OIKEASTI vanhoja.


Osoitteet aiheuttivat pientä hymyilyä...

Aivan edellisen kuvan vierestä kuva Suomen suurlähetystöstä.
... Kivikatuja oli kahdenlaisia. Oppaan sanoin tuo tasainen kivi on suomalaista parkettia, ja mukulakivi on sitten paikallista kiveä.

Arkkitehtuuri on todella kaunista katsottavaa.Vanhassa hansakaupungissa on Toompean kukkala, oikea näköalapaikka, josta näkee vanhan kaupungin alaosan todella hyvin.


Myös satama näkyi hyvin.

Joku rohkea remonttimieskin satuttiin näkemään työn touhussa.


Maisemat ovat huikaisevia, kuten myös sää, joka todellakin hemmotteli meitä!"Manteleiden maistattelijoita" tavattiin kiertoretkemme aikana useita. Viimeiset satamassa lähtiessämme. Ihana jouluinen tuoksu levisi ympäristöön, mutta itse jouduin jättämään maistiaiset väliin allergiani vuoksi.Wanhan ajan johdinbusseja näkyi myös kaupunkikuvasta.


Alkoholiliikkeitä oli ihan vierivieressä. Tarkkaavainen lukija huomaa myös kuvasta kuskimme, Arin.Linja-autokuskien työolot ovat kohentuneet kovasti. Harvinaisen hyvät jalkatilat kuskilla. Ei tarvitse kääntää rattia polvet suussa kiinni.
Hotellin lähellä oli pieni ostoskeskus. Siinä kävimme syömässä torstaina odotellessamme hotellihuonetta. Tässä oli myös ruokakauppa, Rimi, josta ostimme iltapalaksi pari sämpylää, kinkkua ja muutaman banaanin.Aamulla kiertoajelun jälkeen nautin vielä yhden huurteisen hotellin terassilla, koska aikaa oli melkein tunti, ennenkuin saimme viedä tavarat bussiin valmiiksi paluumatkaa varten. Satama todellakin aivan tien toisella puolella, joten kävelyyn ei mennyt paljoa aikaa. Puluja ja pikkulintuja kulki perässä tarksitamassa, että tippuuko mitään :)... Tottahan toki tultiin myös kotiin reissusta, joten päivitystä "pukkaa" :) Kannattaa kurkistella tutkalle...

2 kommenttia:

Tuppi kirjoitti...

Mukava retki teillä! Ja onnea vielä uuteen kotiin!

Tuppi kirjoitti...

Mukava retki teillä! Ja onnea vielä uuteen kotiin!