lauantai 11. syyskuuta 2010

Tallinnan reissu - Osa 1

Tilasimme Marjun kanssa Ikaalisten matkatoimiston reissun reilu kuukausi sitten. Silloin emme vielä tienneet, että muutto uuteen kotiin tulee lähes samaan aikaan, kuin reissu. Tasan viikko sitten lauantaina muutettiin isoimmat tavarat ja koko viikko sitten pienempiä tavaroita hissukseen.
-----
Lähtö Tallinnaan oli torstai-aamuna 7.30 Iittalan pysäkiltä rampilta nro 28. Isi-appi-vaari tuli Joonalle kaveriksi sekä kotimieheksi, sekä kävi viemässä meidät myös pysäkille.
Tämä kuva on otettu Tiiriöstä, jossa pidettiin pieni - noin 10 minuutin kahvitauko. Pirkanmaan tilausliikenne hoiti liityntäkuljetuksen Helsingin Länsisatamaan. Auto oli ihan täynnä, vain muutama paikka oli vapaana. Itseasiassa täältä hämeestä oli liikkeellä ainakin 2 autoa samalle laivalle.


Helsingin Töölössä oli aika hauska näky viereisellä kaistalla.Suomenlahdella linnut lenteli aamutuimaan... ilma oli lämmin ja muutoinkin aivan mahtava. Laivamme SuperStar taittoi matkan nopeasti, vain pari tuntia Helsingin keskustasta Tallinnaan.Tallinnan keskusta alkoi kajastaa taivaanrannasta...


Tallinnaan päästyämme jouduimme odottelemaan reilun tunnin, ennenkuin pääsimme hotelliin. Jätimme isoimmat tavarat hotellille säilytykseen ja lähdimme pienelle kävelylenkille keskustaan. Ihania vanhoja rakennuksia...
...betonista tehtyjä koristeita...

...sekä kaikenlaista muutakin kaunista nähtiin tuon kävelyreissun aikana.
Illalla ihailimme kaunista iltaa hotellimme terassilla. City Hotel Portus** on aivan Tallink:in terminaalin edessä satama-alueella. Hotelli oli "vain" kahden tähden hotelli, mutta todella siisti ja erittäin hyvä palvelu!

Reissu tekee hyvää Marjulle, mutta myös allekirjoittaneelle :)
Hotellihuoneen turvallisuus ohjeet saivat kyllä hymyilemään!
"Avoimen tulen teko hotellihuoneessa on kielletty!"
"Tupakointi vuodessa on kielletty!"
"Älkää käyttäkö henkilökohtaisia lämmitys- tai keittovälineitä!"
... ja Tallinnan reissu jatkuu vielä perjantain kuvilla, joten kannattaa kurkistella ;)

1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Loistava kuva tuo avoautokuva! Voisit tarjota sitä vaikkapa Hesariin viidenkympin toivossa!
Terveisin Iskä