lauantai 26. kesäkuuta 2010

Juhannusaatto - 2010

Tämän Juhannusaaton kuva"kertomus" lähtee jo aamuyöltä, kun selkäkipu piti hereillä koko aattoa edeltävän yön. Nukkumaan pystyin vasta vähän ennen aamukuutta. Joskus noin neljän - puol viiden aikoihin kävin kameran kanssa käveleskemässä pihamaalla...
...kukat kukkii todella kauniisti :)

... ja aurinko nousee. "Myöhästyin" kuvan otosta noin puoli tuntia, silloin olisi saanut vielä onnistuneemman otoksen tuosta auringon noususta, mutta... menkööt juhannusaattoaamun piikkiin (ja valvotun yön ;) )


Noin puol yksitoista Äiti-tuksu-mummi kävi herättelemässä, ettei ole koko päivää aikaa nukkua. Aattovalmistelut lähtivätkin käyntiin ihan vauhdilla. Juhannukseen kuuluu makaronisalaatti, ja ...... "koemaistamisen" aika. Onko kaikki maut kohdillaan? "Testi" osoitti, että kyllä on, ei kun jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Vielä lähikuvaa salaatista. Minulle - mausteallergiselle - salaattipohja oli muutoin sama, mutta pientä soveltamista piti käyttää. Raaka sipuli jäi pois (ihanan makunen kesäsipuli, jota kypsennettynä pystyn kyllä syömään ja käytänkin paljon), myös metfursti piti mausteiden takia vaihtaa suolalihaan. Ihanan makoisaa =) KIITOS SALAATTIKOKILLE!!!

Kun salaatti oli maustumassa, niin kävin vielä kameran kanssa kiertelemässä pihamaalla. Suomen suvi on parhaimmillaan. Hyvin hoidettu kukkapenkki kukkii todella nätisti...
...kuten myös neilikkaruusut...
...vielä lähikuvaa ;)Kävin kierroksen myös vanhan "paskahuussin" luona. Aikas hupanen, pieni polku menee koiranputkien seassa...

...sinne vanhaan huussiin. Täällä olen minäkin lapsuuden kesinä käynyt Mummulassa ollessani tarpeillani. Nykyään tuota käytetään vain muutaman kerran kesässä "nostalgia-mielessä" *nauraa kippurassa*Huussista poislähtiessä näkymä on seuraavanlainen.. ensin 'viidakon' läpi, sitten kohti Mummulaa..."Nuoriso-osasto" keräsi voimia illan ja yön koitoksiin lokoisasti telkkaria katsomalla.

Kunnes Samun ystävä Eevis tuli silmät renkaina kertomaan, että "Pihalla on Fasaani!!!" Mitään sanomatta nappasin kameran ja pinkaisin pihalle - paljain jaloin, kun en ehtinyt siinä hötäkässä laittaa edes tossuja jalkaan - Fasaani oli niin "ovela" lintu, ettei antanut kovin lähelle tulla. Heti kun alkoi rapinaa kuulumaan jalkojen alta, niin piti pinkaista karkuun. Sain kuitenkin yhden hyvän kuvan (omasta mielestäni) napattua.

Tässä vaiheessa päivää "joku oli jo nauttinut ihan riittävästi" *nauraa* (ehkä pieni lepohetki tekee ihan hyvää =) )


Seuraavana oli vuorossa päivällisen valmistus. Aloitin valmistuksen omista, maustamattomista pihveistä, josta jatkoi hunajamarinoituihin possunpihveihin, niistä valitettavasti ei tämä horisko muistanut kuvaa ottaa...
Päivällinen on katettu. Tällä porukalla juhlimme Juhannusta, vain Isi-Vaari puuttuu, joka on tällä hetkellä kameran takana. Ruoka oli herkullista - KIITOS!!!-Sade sotki loppuillan suunnitelmia. Tarkoituksena oli lähteä kokolle Tiirikan rantaan,mutta vettä tuli, kuin aisaa, joten jätin sen käynnin ensi vuoteen. Samu ja Tuomas sekä Isi-Vaari kävivät kokolla, väkeä oli ollut paikalla arviolta 60 henkeä, joten kaikki eivät ole "sokerista" :) Naapuritalon Riihessä oli kokon jälkeen Riihitanssit, joissa Isi-Vaarikin kävi. Mukava Juhannus kaikilla. KIITOS KAIKILLE MUKAVASTA JUHANNUKSESTA!!!
Jutut jatkuu, joten kannattaa kurkistella tutkalle ;)

2 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Kiitokset Grillimestarille:)
Yksi Juhannus historiaa:)
äiti

Tuppi kirjoitti...

Kiitos sinulle Jussi hyvät ruuat oli kyllä!