lauantai 5. kesäkuuta 2010

Hierontaa sekä muuta mukavaa Hämeenlinnassa :)

Kertomus on pitkä. Tekemiseenkin meni aikaa itseasiassa hieman yli tunti, joten kannattaa varata aikaa lukemiseen ;)
Eilen, perjantaina, teimme päivän reissun kaupunkiin. Olin varannut meille kummallekin hierotukseen ajan, siitä tuonnempana.
Joona ilmaisi mitä mieltä on meidän kaupunkireissusta. Hetkeä aikaisemmin olin laittanut kuonokopan, ettei haukunnalla häiritse naapureita - tiedossa oli kuitenkin, että reissu kestää monta tuntia - kuvanottohetkellä Marju oli jo rappukäytävässä menossa, kysyikin sitten, että mihin oikein jäin viivyttelemään ;)Täältä Iittalasta päätimme lähteä liikenteeseen tällä kertaa bussilla. Junallakin olisimme tuohon aikaan päässeet, mutta Hämeenlinnan rautatieasema on melkein 2 km päässä keskustasta, mutta bussilla pääsee suoraan keskustaan. Oltiin pysäkillä muutamaa minuuttia ennen......kuin Paunun linja Tampere - Kulju - Lempäälä - Viiala - Toijala - Iittala - Hämeenlinna saapui pysäkille hieman 8 jälkeen.Hieronnat oltiin varattu Päiviltä. Kun nettiä apunakäyttäen hierojaa etsin, niin edulliset hinnat, sekä myös mobilisoiva hieronta (jäsenkorjaus) herättivät mielenkiinnon tätä yritystä kohtaan.
...hieronta oli täydellinen! Päivi otti tämän kuvan, ennenkuin alkoi hieromaan kallonpohjan lihaksia. Hieronta oli ns. rentouttava hieronta. Marjusta en valitettavasti kuvaa saanut, koska Marju unohti ottaa oman kameransa mukaan. Hieronta kesti 1,5 tuntia kummaltakin ja hinta oli 50 euroa naamaria kohti. Tultiin Marjun kanssa siihen tulokseen, että tämän hierojan luona käydään toistekin!
Sillä välin, kun Marju oli hierottavana, ihailin kaunista kaupunkia. Koululaisilla oli toiseksi viimeinen koulupäivä, koska tänään sitten on todistusten jako. Osa koululaisista oli varmaankin koulupäivän kestoa lyhennetty tämän vuoksi, koska jo hieman ennen puoltapäivää reppukansa aloitti aurinkoisen keskustan "valloittamisen".
Väkeä oli liikkeellä todella paljon!

...oli "hieman" isompia juhlimassa valmistumista erittäin juhlavasti pukeutuneena...

...kuten myös hieman pienempiä ihmisen alkuja ihastelemassa kauniissa säässä ;)...aurinkoinen, lämmin sää sai ihmiset todenteolla liikkeelle. Vaikka sää oli tuulinen, niin siitä huolimatta oli todella lämmintä!Aiemmin kuvasin samaa istutusta kävelykatu Reskalla. Hyvin ovat orvokit lähteneet kasvamaan.

Toinen tärkeä asia kaupunkireissullamme oli uuden imurin hankinta, kun edellinen hyvin hintansa haukkunut, sanoi yhteistyösopimuksensa irti torstaina. Unohdin Hirvoxilla antaa kameran myyjälle, että saisi kuvan, mutta asia korjaantui kotosalla. Olimme juuri tulleet kotiin, Joona on ihan innoissaan sekä uusi imuri, Hoover, vielä laatikossaan.

Toimitimme samalla reissulla myös pari pientä asiaa naapurillemme, joten heti kotiin päästyämme lähdimme piipahtamaan myös naapurissa. Liisa - kissa ja Marju ovat hyviä ystäviä, vaikkei Marju yleensä kissoista mitenkään ylenmäärin pidä, niin Liisa on ihan oma persoonansa. On onnistunut "hurmaamaan" jopa Marjun. Marju osti "listan ulkopuolelta" tuliaisiksi Liisalle pari herkkutikkua :) Hyvin maistui, melkein meni Marjun sormet samalla ;)

Alkuperäinen suunnitelma oli, että kävisimme Rossossa syömässä. Kello oli kuitenkin siinävaiheessa, kun olisimme syömään olleet menossa jo niin paljon, että päätimme, että tehdään ruoka vasta kotona. Tässä on jauheliha - herkkusieni - kinkkutäyte tulossa pizzaa varten.
Pizzoja tehdessäni ihmettelin, että mitä meteliä pihalta kuuluu. Kuului kiljahduksia sekä huudahduksia.
Naapuritalon lapset kavereineen olivat alkaneet pelaamaan. Piha on yhtä isoa nurmikenttää, joten siinä on hyvä leikkiä ja pelata. Otin kuvan keittiön ikkunasta ja lisäksi kuvaa on sen verran muokattu, että lapset eivät ole kasvoista tunnistettavissa tästä kuvasta.

...tytöt lähdössä juuri seuraavalle juoksuosuudelle...
Samalla "ruokaprojekti" sai jatkoa. Ostin kaupungista palasen porsaan kasslerlihaa, jonka leikkasin pihveiksi ja nuijin ohueksi. Laitoin täytteeksi juustoraastetta ja taitoin pihvin kiinni. Lisäksi tein täysleivityksen vehnäjauhojen, kananmunan ja korppujauhojen kanssa. Lopuksi paistoin reilussa öljyssä siten, että leivityksen väri alkoi olla kauniin ruskea, olen varma, että myös liha on siinä vaiheessa kypsää. Pihvit täytyy kuitenkin vielä lämmittää tänään, kun syömme niitä, joten siinäkin vaiheessa vielä hieman kypsyvät.


Pitkä päivä pulkassa. Reissuun lähdimme kotoa hieman ennen kahdeksaa ja takaisin olimme hieman neljän jälkeen. Askelmittariin taisi tulla ennätyslukemat. En muista, että edes Kiipulan kuntoutusjaksolla olisi noin paljon askelia tullut päivän aikana!
Pitkästä päivästä väsyneenä myös tämän blogin päivitys myöhästyi tälle aamulle. Olin nukkunut pari edellistä yötä todella huonosti selkäkipujen vuoksi, rentouttava hieronta sekä reilut 18 000 askelta päivän aikana tekivät tehtävänsä. Sänky kutsui hieman ennen iltakahdeksaa. Yöllä heräsin janoon kolmen aikoihin, joten hörppäsin lasillisen vettä. Aamusella heräilin normaaliin aikaan hieman ennen kuutta ja täytyy myöntää, että hyvin nukutun yön jälkeen olo on todella hyvä!
Tänään uusi päivä ja uudet kujeet. Kannattaa käydä tutkailemassa :)

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Onnea ensinnäkin monista askelista :)
ja kiitos kivasta kertomuksesta :)
terkut kaikille :)
äiti-aa-noppi