lauantai 19. joulukuuta 2009

Tukholman reissu

Kävimme Marjun kanssa pienellä lomasella päivä Tukholmassa -risteilyllä. Joona ilmaisi hyvin selvästi mielipiteensä reissuumme juuri ennen lähtöä. Vielä uskaltavatkin lähteä! Lupasimme Joonalle, ettei tarvitse pitkään olla yksistään, vaari tulee aivan kohta ja käyttää sitten iltanaiset sekä on muutoinkin seurana, kun olemme poissa.
Katajanokalla yllätin Marjun. Hyvin keskittynyt ilme ;)
Laivan hytti oli todella tasokas. Taidamme ottaa vastaavan hytin myös jatkossa. Kyseinen hytti oli ns. iso sisähytti. Hytissä oli tv, sekä ilmatilaa reilusti. Mahtui jopa kävelemään muutoin kuin takaperin...Tukholmaan saavuttuamme mentiin ensin paikallisbussilla keskusliikenne asemalle, ns. "matkakeskukseen". Sieltä lähtee sekä rautatieliikenne, että bussiliikenne ympäri ruotsia sekä myös mm. Norjaan. Tunnelbana:lla eli metrolla mentiin wanhaan kaupunkiin, gamla stad. Näin ihan sen vuoksi, että Tukholmassa ilma ei ollut ihan kävelijöille suosiollinen. Skanssenilta olisi ollut ihan kävelymatka, mutta ihan mahdoton talvimyräkkä oli päällä, niin ei hirmuisesti huvittanut kävellä.
Wanhassa kaupungissa piipahdimme ihanaan pieneen kahvilaan. Tukholmassa koululaisilla oli näin joulunalla joulukirkkokäyntejä, ja wanhan kaupungin joulutori veti myös koululuokkia luoksensa. Viereisessä pöydässä istui 3 noin 5-6 luokkalaista nuorta neitiä. Nätisti kysyin, että voisiko joku heistä ottaa meistä kuvan ja heti tuli hymyssä suin vastaus, että tottahan toki. Kiitin tyttöjä niin kauniisti, kuin osasin.
Samaisessa kahvilassa oli myös tämä aivan ihana kynttilä! Todella korkea ja näyttävän näköinen.... ja lunta tuli oikein taivaan täydeltä! Tämä kuva on wanhasta kaupungista otettu. Kahlasimme yli nilkkoja myöden lumessa. Tukholmassa oli enemmän lunta, kuin täälä kotoisessa Suomessa.Lumimyräkkää vielä laivalta käsin.Lähestyessämme Helsinkiä, alkoi aurinko nousta. Kyllä auringonnousu on merellä kaunis näky, varsinkin näin talviaamuina, kun pakkasta on reilusti ja ilma on selkeä.


Katajanokkaa lähestyessämme nousi todella sakea pakkassumu. Lämmin meri, sekä maalta puhaltava tuuli aiheutti sen. Hieno maisema, eikä kuvat juuri sen kummempia selityksiä kaipaile.Kapteeni ilmoitti juuri ennen tämän kuvan ottamista, että Helsingissä on pakkasta -17 astetta. Maisema todella hieno!Isi - vaari, oli Iidan kanssa meitä vastassa Hämeenlinnan matkahuollossa. Kävimme vielä viimeiset jouluostokset tekemässä Prismassa ja sen jälkeen nokka kohti Iittalaa. Iida nukahti kauppareissun jälkeen. Kiitos turvallisesta kyydistä sekä Joonan hoidosta Isi-Waarille!

Jutut jatkuu, joten kurki tutkalle =)


1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Kiitos kauniista kuvista ja oikein mukavsta matkakertomuksesta.
Irtiotto arjesta piristää taatusti jokaista!
Jouluun ei montaa yötä ole!
tapaamisiin!
äite, aa-noppi