keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Savonlinnasta Lappeenrantaan...

Savonlinnan Vuohiniemen leirintäalueen portin vieressä on Vuohiniemen ratsastustalli. Kun starttasimme, niin tallilla oli tunti menossa. Ainakin 10 eri-ikäistä nuorta oli ratsastustunnilla.

Lappeenrantaan päästyämme etsimme Ossin mummolaa, sitä taloa ei enään löytynyt, oikea paikka kyllä löydettiin Tirilän kaupunginosasta. Hieman kauempana keskustasta sijaitseva viehättävä omakotitaloalue. Sattuipa mukavan näköinen kadunnimikin matkanvarrelle.Aivan Lappeenrannan matkustajasataman lähellä on iso hiekkalinna.
Matkustajasatamassa ei enään siihen aikaan, kun olimme liikkeellä lähempänä iltakuutta, ollut kauheasti väkeä liikenteessä, mutta maisemat ovat kyllä ihan uskomattoman kauniit......Iskelmä-laivakin nähtiin ja Iskelmä-laivan takana on se laiva, jolla lähdettiin kanava- ja saaristoristeilylle Ossin kanssa.Risteilyn alkua odotellessa kävin nautiskelemassa yhden tuopin ravintolalaivassa. Katujunakin sattui pysähtymään juuri samoille nurkille.


Hieman ennen iltakuutta alkoi päästä laivaan. Risteily kesti 3 tuntia......ihan ensimmäiseksi ajeltiin Saimaan kanavaa hiukan matkaa, ja ensimmäiseen, Mälkiän sululle, jossa on myös kaikista suurin pudotus noin 13 metriä.juuri ennen pudotusta......pudotuksen jälkeen, juuri kun porttipari aukeaa.Suluissa on yläpäässä laskeutuva portti ja alapäässä porttipari.Mälkiän sulun jälkeen laiva kääntyi takasin päin, tuo sulutus kestää noin 10 minuuttia.
********
Suuntasimme saaristoon, jossa mökkejä on vieri vieressä


Pikkuhiljaa palailimme takaisin kaupunginlahdelle ja satamaan. Hieno risteily, eikä edes kovin kallis.Pienveneitä on satamassa myös todella paljon....lähtiessämme risteilylle samaisessa puistossa leikki pikkulapset, takaisintullessamme puisto oli "muuttunut" teinien temmellyskentäksi.Kaunis, tutustumisen arvoinen kaupunki.


Seuraavaksi pottujen keittoon, heti syönnin jälkeen sitten suuntaamme Vironlahden ja Haminan kautta Kouvolaan, joten päivityksiä on tulossa illanmittaan...

2 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Nonni! Olipas mukavat kuulumiset. Vaari ja Jukka kävivät suorittamassa "tehtävän", ja nyt teidän terassi on katettu :)
äiti

Anonyymi kirjoitti...

Nyt vain sitten sadetta odottelemaan!
Iskä