perjantai 1. lokakuuta 2010

Klapikuorma talveksi...

Eilen, torstaina, oli jo aamusta tiedossa ohjelmaa. Tilasin meille talven lämmityspuut ja Isi-appi-vaari oli tulossa talkoisiin mukaan. Aamusella, kun lämmitin takkaa Joona oli vielä täysin tietämätön päivän touhuista.




Ilmek(k)in sen kertoo: "Mitä siinä minua kuvaat?"



Kun Isi saapui hieman yli 9 aamulla, lähdettiin ihan ensimmäiseksi käymään Hämeenlinnassa. Nyt - antennitalouteen muutettuamme - kaapeliverkon ohjelmakortti on käynyt tarpeettomaksi, joten palautin sen paikallisen kaapeliverkon Aina:n asiakaspalvelupisteeseen. Muutamaa sataa metriä ennen liikettä oltiin liikennevaloissa aikas hauskan rekisterikilven omaavan auton (ja sen omistajan) perässä... (kato **** googlesta...)


Seuraavaksi kävin keskustan ElisaShopitista hakemassa uuden SIM-kortin (ja uuden puhelinnumeron)






Klapikuorman piti tulla puolilta päivin, aikataulu hieman heitti, joten se tuli vasta reilut puoli tuntia myöhemmin... Hattulan Halko Oy ja 'halkomies'




Puut oli kippaavassa peräkärryssä, joten toimitus sujui sutjakasti, vain kippi ylös ja muutama metri autoa eteenpäin niin puut ovat nätisti odottamassa pinoamista. Talveksi on nyt 2 mottia sekaklapia sekä 1 motti koivuklapia











Jo hieman ennen klapikuorman saapumista Isi--appi-vaari aloitteli tekemään suojaa talven puille. Meillä on hyvä katos tuossa oven vieressä, joten siihen vain hieman suojaksi ja tueksi sivuille lankkua....








... kuten myös hieman tukea pinon alle... kuten kuvasta näkyy, niin puutavara loppui kesken (siis se, jota käytetään tukirakenteiden tekemiseen) niin kävimme Isin kanssa vielä toisen reissun Hämeenlinnan KodinTerrassa sitä hakemassa. Sillä välin Marju oli jo aloittanut pinoamisen... Reilussa tunnissa ehtii tehdä PALJON!!!





Kuorma on kiitettävästi 'vaihtanut paikkaa'...





Kun on kaksi työmyyrää liikenteessä, niin ei ole mikään ihme...



...



... että 'ihmeitä' tapahtuu =)




Reilu viikko sitten Marjun vanhemmat poikkesivat myös kylässä. Kiitos vielä vierailusta :) Toivat tuliaisina ihanan puukorennon täynnä koivuklapia. Tuossa on hyvä kantaa 'makkarapuita' sekä sytykkeeksi hyvin toimivaa koivua. Kunhan saa takan syttymään, niin sitten on hyvä polttaa myös sekapuuta, niin ei nokea hormia niin kovasti.



Kun alkoi olla 'loppusiivouksen' aika, niin Isi lähti kohti kotia ja Marju jatkoi töitä vielä hetkisen...






Kuorma alkoi olla kottikärryjä vaille valmis...





Loput pienet 'roskat' otettiin talteen ämpäreihin, niillä on hyvä sytyttää. Aikaa tähän kului todellakin päivä. Hieman ennen seitsemää iltasella urakka oli tehty ja suuntasimme saunaan.


ISO KIITOS ISILLE ja myös ÄIDILLE, kun annoit isin päiväksi 'lainaan'!!!


... jokatapauksessa jutut jatkuu, joten kannattaa kurkistella... =)

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Hieno homma!
äiti-aa-noppi