maanantai 15. marraskuuta 2010

Liesi uusiksi...

Syyskuun alussa muutettiin... edelliseen asuntoon saimme vasta uuden lieden. Tänne muuttaessamme huomasimme, että liesi on hyvin pidetty, ja toimiva. Kuitenkin pikkuhiljaa alkoi levyistä loppua puhti. Lopulta vain pari levyä toimi jotenkin. Soitin kiinteistönhoitajalle ja kysyin, että joskos saataisiin levyt uusiksi meidän muutoin hyväkuntoiseen hellaan, vastaus oli, että ei kannata levyjä vaihtaa, vaan kerralla koko liesi, joten pitää soittaa isännöitsijälle. Siispä puhelu isännöitsijälle (olikohan viime keskiviikkona) ja kerroin tilanteen. (Silloin kuitenkin vielä uuni toimi.) Torstaina sitten soitti kodinkoneliike, että maanantaina tulevat 10-12 välillä asentamaan uuden lieden ja samalla vievät wanhan pois.
****
Viikonloppuna innostuttiin tekemään pullia, ja huomattiin, että uunistakin puhti on pois... vasemmalta puolelta poltti ja oikealta ei paistanut, joten peltiä piti välillä kääntää... joten lopulta olisi koko liesi mennyt kuitenkin vaihtoon.
****
Aamulla klo 10.10 tulivat miehet uuden lieden kanssa, asensivat sen ja kantoivat wanhan pois. Aikaa meni peräti 10 minuuttia!!! Tehokasta toimintaa kahdelta mieheltä!Tämän kuvan otin juuri, ennenkuin lähdin hoitamaan asioita kaupunkiin. Uunissa "käyttöönottopoltto" meneillään. Laitoin sen päälle ja liesituulettimen täysille ja jätin Marjun huoleksi laittaa pois päältä. Tarkkasilmäinen voi huomata tuossa lattianrajassa pientä kiiltoakin, joka johtuu siitä, että vahasin koko asunnon lattiat. Ensin tuulikaappi ja eteinen, sitten olohuone, makkari ja lopuksi keittiö. Lattiat täällä todella hyväkuntoiset, mutta vaha oli päässyt hieman 'huonoon happeen' joten sen laitoin kuntoon... vahanpoistolla vanhat pois ja uusi Kiillon Visual -metallivahaa tilasta ja kulutuksesta riippuen 2-3 kerrosta tilalle.
****
Siivoaminen käy huomattavasti helpommin, eikä pesuainettakaan tarvi kuin nimeksi, kun ei lika pääse imeytymään tuonne mattoon.
****
...täällä jutut jatkuu, joten kannattaa kurkistella...

2 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Kurkistellaan!
Siis hellan vaihtoon meni viisi minuuttia per mies! Mitähän se toinen mies teki sillä aikaa?
Terveisin Iskä

tuksu kirjoitti...

Hiano hella! Kiitos mutten, tiedät kyllä mistä :)
äite