keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Ruokakaupassa käynti, sekä maisemareissu Tammisaareen...

Lähdettiin Ossin kanssa käymään ruokakaupassa tekemässä pientä päivitystä jääkaappiin tänään. Lohjalla hoksasimme, että teemme pienen maisemalenkin, ajamme Karjaalle (Karis), sieltä Tammisaareen (Ekenäs) ja takaisin Pohjan (Pojo) ja Fiskarin (Fiskars) kautta takaisin Karjalohjalle (Karislojo).

Ensimmäinen kuva on otettu Tammisaaressa. Aivan rannassa on "latokahvila" jossa poikkesimme päiväkahville. Suomen kesä näyttää parhaimmat puolensa, joten väkeä riittää.


Myös todella harvinaisia kesäautoja näkyi. Kuvassa näkyy pieni heijastus, joka johtuu siitä, että istuimme kahvilan terassilla, ja välissä on pieni ikkuna.

Veneilijöitä näkyi myös paljon, niin isompia, kuin pienempiäkin. Liivit asianmukaisesti päällä, koska merelle ei todellakaan ole pitkä matka. (Näkyy kuvassa parkkipaikan takana!)Kahvila, jossa olimme on tässä kuvassa tuon metalliaidan takana. Kuvassa vasemmassa reunassa (altaassa) oleva tyttö suostui ottamaan meistä myös yhteiskuvan. Systeemi oli aikaslailla erikoinen, jollaista en ole muualla nähnyt. Liukumäessä ja altaassa oleva pumpataan merestä, kuten myös altaasta pumpataan "likainen" vesi mereen. Vesi kiertää koko ajan, mutta vesi on puhdasta merivettä, jota vain kierrätetään altaaseen - sieltä pois. Tuosta pumppusysteemistä en huomannut kuvaa ottaa, mutta allas aivan meren rannalla, joten vesiletkua ei todellakaan montaa metriä tuohon ole tarvittu.
Turistit yhteiskuvassa. Kohteena tällä kertaa Tammisaaren ranta ja satama.

Ilma oli mitä parhain, lämpötila koko ajan yli hellelukemien, jopa lähellä 30 astetta. Lapset / Nuoret osaavat ottaa tästä ilon irti. Meno oli todella vauhdikasta. Itse emme tällä reissulla uimaan menneet, vaan jätämme sen myöhemmälle.

Takaisin päin tulimme reittiä Tenhola - Pohja - Fiskari - Karjalohja. Eli ensin tietä numero 52 ja sitten taisi olla tie numero 111... (väliäkö hällä... sen voi jokainen tarkistaa kartastosta =) )

Fiskarissa oli todella kesyjä puluja. Sai melkein päälle kävellä, ennenkuin jaksoivat tieltä siirtyä ;)


Fiskarissa oli myös paljon lapsiperheitä liikkeellä. Tässä eräs perhe (joskin puun taakse jää perheen äiti ja isi) syömässä jäätelöä torilla.
Vielä kuvaa noista todella kesyistä sorsista...
Ilme on kuin "maailman omistajalla" =)

Fiskarissa on myös ikivanha höyryveturi, aivan torin vieressä kylänraitin varrella. Kun ajoimme ohi, oli veturin "kimpussa" pari aikalailla nuorta tyttölasta.

"Parempi tutkia tarkkaan, ennenkuin alkaa kiipeämään" =)Myös tyttöjen isät kiinnostuivat tekniikasta. Mistä löytyvät jarrut? Missä on kaasu? ym...Reissu oli todella mukava. Matkaa "perinteiseen" lyhimmän matkan mukaan tehtävän Lohjan reissun lisäksi ei paljoa tullut. Välimatkat täällä niin lyhyet, ainakin pohjoisen "mittapuun" mukaan.
Jutut jatkuu, joten kannattaa kuikkia tutkalle... ;)

Ei kommentteja: