keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Pihatouhuja...


Meillä alkoi maanantaina projekti takapihan "puutarhan" kanssa. Koitetaan saada pikkuhiljaa tuo takapiha sen näköseksi, että sitä viittii katella. Hieman ennen istutuspuuhia sattui melkein suoraan yläpuolelta menemään kaksi lentokonetta yhtää aikaa, vastakkaisiin suuntiin. Lensivät niin korkealla, että arvelimme olevan niiden jotain mannertenvälisiä lentoja - ehkies....




Särkyneen sydämen, eli Majurin sydämen juurella matojakin oli jo valmiiksi, joten tietää hyvää kasvulle :)




Seuraavat kuvat ovat tältä päivältä... Pelargoniat on ehtineet jo ruukkuun asti....



...samoin Sääksmäeltä Äidin tuomat taimet ovat jo penkissä. Hiukan kananpaskaa laitettiin pintamultaan sekoitettuna, niin hyvää pitäis tulla =)



Terassin ovelta katsottuna näyttää tältä... etummaisena Majurin sydän, ihan vasemmalla (lähempi kuva alempana) Mustaherukkapensas Öjebyn, pyöreässä penkissä... aika näyttää mitä siellä on, ja pensas takana on töyhtöangervo, joka sai kans kananpaskaa tänään, että virkustuu. Edellinen asukas ei ollut juurikaan kiinnostunut pihan pidosta, joten piha melkolailla "rapakunnossa"... jospa sitä ens kesänä viimestään näkis työnsä hedelmän pihan suhteen.


Pyöreässä penkissä on monenlaista... tuota vielä hieman "laajennetaan" ens kesänä, mutta ei kaikkea ehdi samalle päivälle, eikä edes samalle kesälle!



Lähikuvaa vielä tuosta mustaherukka -pensaasta. Katsotaan, että antaako marjoja tälle kesälle, mutta ens kesänä viimeistään.



Maanantaina Isi istutti jalolaatuisen vadelmapensaan... tänään sidoin "tukipuut" toisiinsa. KIITOS AVUSTA, ISI!!!



Kannon päälle ostettiin myös Miljoonakello. Hieno, näyttävä, "roikkuva" kukka. Röyhähtää vielä kunhan kesä etenee, ja peittää tuon ruman kannon :)



...pihan takalaidalta näyttää tältä... viimeistään ens kesänä hieman multaa, ja nurmikon siementä, niin saa nuo laikkupaikat näyttämään huomattavasti paremmalta.


...jutut jatkuu, joten kannattaa kurkistella...

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Paljonhan te aikaiseksi olettekin saaneet. Kokemuksesta tiedän, ettei kannata voimiaan ylittää edes puutarhan hoidossa :)
"Hiljaa hyväö tulee" ja kun Hämeessä ollaan, ei kukaan edes hätyytä :)
Mukavaa ilktaa sinne
äiti-aa-noppi