lauantai 10. huhtikuuta 2010

Huhtikuussa mennään...

Edellisestä päivityksestä onkin jo kulunut aikaa... paljon on ehtinyt tapahtua. Pääsiäinen oli ja meni, mutta narssissi kukkii edelleen ;)Kuun vaihteessa, taisi olla viimeinen päivä viime kuuta, kun vihdoin viimein sain hankittua meille yleiskoneen. Yleiskoneen hankinnasta ollaan puhuttu jo useampi vuosi, mutta hankintapäätöksen teko on sitten vienyt aikaa reilumman puoleisesti.
Parit hiivaleipätaikinat ollaan jo tehty, ja hyvin ovat onnistuneet. Lihamyllyäkin kokeilin ja hyvin toimi. Kuvanottohetkellä ei ollut "kaikki kohdillaan", joten kulho yms.. härpäkkeet eivät päässeet kuvaan. Kulhon vetoisuus reilut 6 litraa, joten taikinaan voi laittaa jauhoja noin 2kg ja siihen muut aineet toki lisäksi.


Joona osoitti mieltään yksi aamu... taisi olla viime viikonloppuna. "Hiton isäntä, kun ei lähde kanssani iskemään naisia!"


Kuluvan viikon keskiviikkona kävin Hämeenlinnassa keväthuollossa. Lääkärini oli sitä mieltä, että tahdistin toimii hyvin, miehessä riittää virtaa ainakin 6 vuotta arviolta. Lisäksi naureskeli arpiani ja totesi, että näyttää ihan siltä, kuin olisin ollut enemmänkin "puukkohippasilla" =)


Samalla reissulla myös Marju alkoi laittamaan kevättä ja kesää - kukkien muodossa. Tässä kuvassa vielä nupullaan...Tässä sitten täydessä kukassa...Äitini - vaimoni aa-noppi - tietää kyllä vaimoni värin. Tämän ihanan Hortensian väri on juuri oikea. Isot Kiitokset vielä kerran!

Marju innostui tänään kokeilemaan yleiskonetta ja leipoi ruisleipäsiä. Vaikka taikinan juuri tekeytyi melkein pari tuntia, niin ei ehditty kameran kanssa "juurille". Tämän kuvan ehdin napata, ennenkuin leipomisurakka oli ohitse.


Voin sanoa, että leivät olivat TODELLA hyviä, harmi, että tulivat syötyä niin äkkiä, ettei ehtinyt uunituoreesta saada kuvaa. Takuuvarmasti tullaan kuitenkin tekemään toistekin!

Syy siihen, miksi kameran takana oli niin "hidasta" johtuu siitä, että itse samaan aikaan aloittelin kevätsiivousta ja pesin niin makkarin, kuin olkkarinkin ikkunat.
Tähän on hyvä lopettaa...

...jutut kuitenkin jatkuu, joten kannattaa kurkkia :)

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Ihana juttu!
Ja kiitokset vain siitä kivasta H:linnan reisusta..
Marjullekin halaus!
äiti-aa-noppi