torstai 5. kesäkuuta 2008

Syylälle kyytiä

Edellisestä päivityksestä onkin jo kulunut melkein kuukausi aikaa. Tiistaina kävimme Linnan Klinikalla, Hämeenlinnassa antamassa syylälle kyytiä. Luultiin, että kyseessä on känsä, mutta ihotautilääkärin mukaan kuitenkin on kyse känsöittyneestä syylästä. Ihan ensimmäiseksi "kuorittiin" kovettunutta ihoa, ilman puudutteita mitä pystyi. Sitten hoidoksi nestemäistä typpeä suoraan syylään. Siis kryo-, eli jäädytyshoito. Nestemäinen typpi on -160 astetta, joten kylmää kyytiä sanoisin. Ensimmäinen kuva on ensimmäisen jäädytyksen jälkeen. Jäädytyksiä tehtiin kaksi, ensin minuutti, ja hetken päästä vielä 40 sekuntia.

Seuraava kuva on otettu samalta illalta. Pikkuhiljaa alkaa syylä saamaan "väriä" ja aikalailla voimakasta turvotustakin on havaittavissa.


Seuraava kuva vuorokausi edellisestä. Väriä on tullut jo enemmän, mutta itse turvotus on vähenemään päin.


Viimeinen kuva on tältä aamulta. Värit sen kuin vain paranee, mutta turvotus ONNEKSI vähenee :) Astuma-arka "tassu" vielä on, mutta eiköhän se siitä, kunhan Marju vain malttaisi olla aloillaan, korjaannu.


Kontrollikäynti on heinäkuun puolessa välissä samalle lääkärille Tampereen Koskiklinikalla. Silloin hoito uusitaan ja noin 5 vuotta vaivanneen syylän taru on lopussa, ainakin toivottavasti :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun sain olla mukana "nauhoitetussa" jälkilähetyksessä! Marjulle nopeaa tervehtymistä, sillä juhannus tansseineen lähestyy!

Terveisin Iskä

Anonyymi kirjoitti...

Marjulle toipumista ja ISO hali -setä-janne-